آشنایی با فریم ورک AngularJS، مزایا و معایب آن

جزییات بازدید : 6946

تاریخ انتشار : 19 / اردیبهشت / 1398

آشنایی با فریم ورک AngularJS، مزایا و معایب آن

آشنایی با فریم ورک AngularJS، مزایا و معایب آن

امتیاز :      ( 4.3 / 5 - 73 نفر )

AngularJS یک چارچوب جاوااسکریپت open source است که توسط Google ایجاد شده است. این به شما کمک می کند تا برنامه های یک صفحه ای ایجاد کنید. برنامه های وب یک صفحه ای که فقط از طرف مشتری به HTML، CSS و جاوا اسکریپت نیاز دارند.

آشنایی با فریم ورک AngularJS، مزایا و معایب آن| تریداتس

AngularJS کتابخانه‌ای برپایه‌ی جاوااسکریپت است که به منظور تولید نرم‌افزارهای تحت وب توسط گوگل توسعه پیدا کرده است.

ایده‌ی اصلی فریم ورک  AngularJS، اضافه کردن امکاناتی به HTML است تا آن را از یک زبان نشان‌گذاری ساده خارج کند و ابزارهای لازم برای تولید یک نرم‌افزار داده محور را به ساده‌ترین شکل ممکن فراهم نماید.
امکانات متنوعی در این کتابخانه وجود دارد.

ویژگی اصلی AngularJS، ایجاد ارتباط پویا میان داده‌های ورودی و خروجی است. به این معنی که به سادگی می‌توانید اطلاعات دریافت شده از کاربر را به صورت خودکار جمع‌آوری کنید، پردازش کنید، در محل‌های دلخواه نمایش دهید یا به سرور بفرستید.

به عبارت دیگر، AngularJS ابزاری است که برنامه‌نویسی MVC را به معنای واقعی در محیط وب دست‌یافتنی می‌کند.

با استفاده از AngularJS می‌توان در یک صفحه‌ی وب، چندین Application مجزا از هم ایجاد کرد که هر یک به پایگاه داده‌ای مجزا متصل می‌شوند و اطلاعات را ارسال و دریافت می‌کنند.

استفاده از این کتابخانه بسیار آسان است. کافی است صفت‌های متناسب را به تگ‌های HTML اضافه کنید و در انتها، فایل اسکریپت AngularJS را در صفحه درج کنید تا بقیه‌ی کارها به صورت اتوماتیک به انجام برسد.

انگولار بهترین گزینه برای ایجاد صفحات تک صفحه ای وب می باشد به این معنی می باشد که مرورگر صرف نظر از اندازه‌ی صفحه‌ی شما، آنرا را بارگذاری کند.

 

ویژگی های انگولار 

  • امکان اتصال داده به صورت دوطرفه:

یکی از خصوصیاتی که انگولار جی اس دارد این است که بر پایه الگوی طراحی MCV نوشته‌ شده است. M مخفف model و V مخفف view است.
درواقع model کاری که انجام می‌دهد این است که اطلاعات و داده‌ها را از منابع بازیابی می‌کند و view نیز به‌عنوان یک نمایشگر به من و یا شما که مخاطب یک وب‌سایت هستیم، این اطلاعات را نشان می‌دهد که بسیار در رابط کاربری یا UI کاربردی است.
نکتهای که اینجا وجود دارد این است که زمانی که شما تغییری را در model انجام می‌دهید باید در view هم تغییراتی را اعمال کنید که این کار می‌توانید در دادههای زیاد، کاری بسیار وقت‌گیر باشد لذا اگر از انگولار جی اس استفاده می‌کنید نباید نگران این موضوع باشید چراکه انگولار جی اس هر داده را به view مشخص مرتبط کرده و در هنگام تغییرات، این view است که به‌صورت خودکار آپدیت می‌شود.

  • دایرکیتوها:

انگولار از امکانی به عنوان دایرکتیو استفاده می‌کند که می‌توانید آن را در html استفاده کنید دایرکتیوها می توانند به صورت پراکنده در سراسر html شما استفاده شوند. در انگولار جی اس هر جا سخن از سفارشی‌سازی و بکار گیری ابزار جدید است نام دایرکتیوها میدرخشد.لذا دایرکتیوها همواره یکی از بخشهای هیجان‌انگیز انگولار جی اس بوده که می‌توان به‌وسیله آنها، عناصر و تگهای جدید را به نمایش گذاشت.

این دستورات به انگولار اطلاع می دهند که چه کاری را انجام بدهد دستورات با حرف ng و پس از آن با یک خط آغاز میشوند.

  • dependency injection یا تزریق وابستگی:

در برنامه‌ نویسی، گاهی شما یک سری دستورها را قبلاً تعریف می‌کنید اما در هنگام برنامه‌ نویسی نیاز دارید که همان دستورات را به کار گرفته و برنامه خود را توسعه دهید، اینجاست که خاصیت تزریق وابستگی خودش را نشان می‌دهد و باعث می‌شود علاوه بر صرفه‌جویی درزمانی که دارید، خیلی راحت‌تر و سریع‌تر به دنبال اجرای دستورات خود باشید.

درواقع شما در انگولار جی اس با تعریف یک سری مسائل یا دستورها، این قابلیت را به برنامه نویسی خود می‌دهید که هر زمان که احتیاج به چیزی داشتید، به شما بدهد یا اصطلاحاً به شما تزریق نماید به این شرط که قبلاً این دستورات را اعلام کرده باشید.

  • الگوهای ٰtemplate: 

یکی از نکات مهمی که در طراحی وب وجود دارد، بحث قالب‌ها است یعنی همان شکل کلی که از یک وب‌سایت مشاهده می‌کنیم. انگولار جی اس با ابزارهای قدرتمند خود ازجمله الگوی طراحی mcv، دایرکتیوها و … توانسته است به‌ آسانی طراحی قالب را بر عهده خود داشته باشد.

  • Data binding:

اتصال داده‌ها باعث کارآمد شدن قالب می‌شود شما می‌توانید مکانی را برای ایجاد محتوا ایجاد کنید و بعد از آن به اطلاعات داده مربوط می‌شود .

  • Filters:

انگولار یک زبان فیلترینگ دارد که می‌تواند به یک روش خاص داده‌ها را سازمان دهی کند یا به راحتی با عناصر فرم تغییر بدهد.

  • Modules :

به جای ایجاد یک داکیومنت جاوا اسکریپت حجیم می توانید قابلیت‌های خود را به ماژول ها تجزیه کنید ماژول ها راحت تر از کدها محافظت می کنند.

  • Routes:

مسیرها در هسته برنامه‌ی تک صفحه ای قرار دارند که به شما این امکان را می‌دهند که قالب خود را به چند قسمت تقسیم کنید این قابلیتی است که در قسمت های مختلف برنامه شما وجود دارد.

 

مزایای انگولار

  • یکی از دلایل استفاده از انگولار جی اس در بین برنامه نویسان، تسریع در پیاده‌سازی پروژه های برنامه‌نویسی است.
  • یکی دیگر از مزیت های استفاده از انگولار جی اس، صرفه جویی در منابع سرور است یعنی وقتی از انگولار استفاده میکنید سرور می تواند به افراد بیشتری (منظور بازدید کننده از سایت) پاسخگو باشد.
  • انگولار جی اس یک فریم ورک مبتنی بر MVC است که از Ajax نیز استفاده کرده است. انگولار جی اس موجب کاهش مقدار کدنویسی (و در نتیجه افزایش سرعت تولید برنامه‌ها) شده است.

 

معایب استفاده از انگولار

  • بزرگترین نقص فریم ورک Angular این است که راه های بسیاری برای انجام یک کار وجود دارد. وقتی که شما از Angular برای پروژه های نسبتا بزرگ استفاده کنید می کنید، یافتن بهترین راه برای انجام کارها بسیار دشوار خواهد بود. همچنین باید بسیار مراقب باشید که اگر از رویداد ها و المان های DOM به روشی غیر Angular استفاده می کنید، آنها را پاکسازی کنید تا دچار memory leak (نشت حافظه) نشوید
  • اگر در صفحه ای که با انگولار پیاده سازی میکنید بحث سئو برای شما مهم است می توان گفت انگولار گزینه مناسبی نیست. پس اگر استفاده از انگولار جی اس برای اپلیکیشن‌های موبایلی یا سایت‌هایی که برای یک یا چند کاربر محدود قرار است نمایش داده شود مناسب است.

 

مقالات مرتبط

سئو چیست؟ آشنایی کامل با مفاهیم سئوی داخلی

پیش پردازنده های CSS | بررسی Less و Sass

Django چیست ؟ ۱۵ مزیت استفاده از Django

آشنایی کامل با فریم ورک AMP

آشنایی کامل با سئوی خارجی

انواع تکنیک های سئوی سایت

 

ثبت نظر برای این مقاله
امتیاز دهید :
سوال امنیتی : مجموع عدد به علاوه عدد برابر است با : (به عدد وارد نمایید .)