جزییات بازدید : 8412
تاریخ انتشار : 06 / شهریور / 1398
فریم ورک FrameWork که در اصطلاح یک چارچوب نرم افزاری گفته می شود مجموعهای از ابزارها، کتابخانه ها، قرارداد ها و بهترین شیوه ها می باشد که کار برنامه نویسی را نظام مند و قدرتمند پیش میبرد. فریم ورک واسط بین برنامه نویس و سیستم است و به برنامه نویسان کمک می کند کدهای کمتری را بنویسند و در زمان کمتری به بهترین نتیجه برسند.
همچنین با قوانین موجود در فریم ورک ها، امنیت بهبود می بخشد، سرعت توسعه افزایش می یابد و کمک می کنند تا توسعه پذیری کد بهبود یابد .البته اگرچه هر زبان برنامه نویسی چندین فریمورک قدرتمند برای خود دارد، ذکر این نکته ضروری است که در تمام زبانهای برنامه نویسی استفاده از فریمورکها هر چند ضروری است ولی بدون فریمورک نیز باید بتوان کار توسعه نرم افزار را انجام داد.
به طور کلی فریم ورک ها کمک میکنند که ما کدنویسی سریعتر، بهتر، منظم تر و با تمرکز بیشتری داشته باشیم.
مزایای استفاده از انواع فریم ورک
- امکان استفاده ی صحیح و بجا از توابع و امکانات زبان های برنامه نویسی با توجه به نوع پروژه
- افزایش سرعت انجام کار ( جلوگیری از ایجاد عملیات تکراری و وقت گیر)
- افزایش دقت و خوانایی کد
- کاهش قابل توجه زمان توسعه برنامه
- انسجام و سادگی کد های نوشته شده
- معمولا یک فریم ورک با اکثریت سیستم عامل ها و مرورگر های وب سازگاری دارد و می توان از آن در پروژه های مختلفی استفاده نمود.
- به وجود آوردن نوآوری و تغییرات مثبت در نحوه ی کد نویسی معمول توسط برنامه نویسان مثل خلاصه نویسی کد ها.
- مناسب برای استفاده در پروژه ها و کارهای تیمی؛ زیرا معمولا این کارها به یک استاندارد و سیستم مشخص نیاز دارند تا بتوان بخش های مختلف کار را به افراد شرکت کننده در آن تیم برون سپاری نمود.
- بروز رسانی و ارتقا فریم ورک بسیار آسان است.
- قابلیت اتصال و ارتباط با پایگاه داده و بانک های اطلاعاتی
- به وجود آوردن منافع اقتصادی در پروژه های بزرگ به واسطه ی افزایش کیفیت کار و کاهش زمان اتمام پروژه
- افزایش امینت برنامه
- در بیشتر موارد حجم بسیار کم فریم ورک ها برای استفاده در پروژه
مهفومORM چیست؟
فریمورکها توسط برنامه نویسان قدرتمندی نوشته میشوند که علاوه بر تعریف چارچوب کاری نظام مند کتابخانههای قدرتمندی نیز به فریمورک خود متصل میکنند که شما را از نوشتن بسیاری از کتابخانههای بی نیاز میکند.
مثلا تقریبا در تمام فریمورکها کتابخانههایی برای ارتباط با پایگاه داده وجود دارد که فرایند ارتباط با پایگاه داده شامل دریافت و ذخیره اطلاعات را تسهیل میکنند.
پایگاههای داده به دلیل آسیب پذیری بالایی که دارند در معرض حجم وسیعی از تهدیدها هستند که کمتر برنامه نویسی میتواند برنامه خود را با رعایت کلیه نکات امنیتی پیاده سازی کند.
متخصصانی که فریمورکها را پیاده میکنند برای حل این چالش از کتابخانهای به نام ORM استفاده میکنند که تقریبا تمام نکات امنیتی ارتباط و استفاده از پایگاه داده را رعایت میکنند.
ORMها و یا Object-relational mapping ها شاید مهم ترین بخش هر فریمورک باشند ولی پیاده سازی آنها نیازمند دانش، تجربه و تخصص بالاست که با استفاده از ORM در نرم افزار خود میزان زیادی از دغدغههای شما را حل میکند.
ORM باعث تبدیل دادههای ساده به Objectهای مناسب برای استفاده در برنامه میشود.
اطلاعات در سیستمهای پایگاه داده رابطهای به صورت غیر شی گرا هستند و برای سهولت در استفاده از دادههای پایگاه داده در برنامههای شی گرا از ORM استفاده میشود تا این دادهها تبدیل به دادههای مناسب برای استفاده در زبانهای شی گرا شوند.
یکی از مزیتهای مهم استفاده از ORMها وجود امکان کوچ ساده در بین سیستمهای مدیریت دیتابیس است. مثلا شما کار توسعه نرم افزار خود را با سیستم پایگاه داده MySQL شروع میکنید. در ادامه کار سیستم خود ممکن است مجبور باشید به جای MySQL از MongoDB استفاده کنید. در اکثر ORMها تغییر سیستم مدیریت دیتابیس به راحتی امکان پذیر است. در صورتی که اگر از ORM استفاده نکنید تغییر سیستم پایگاه داده به معنای دوباره نوشتن حجم بزرگی از کدهای خود و تستهای مکرر برای اطمینان از صحت عملکرد نرم افزار با سیستم پایگاه داده جدید میباشد.
ساختار MVC در فریم ورک ها
عبارت MVC یا Model View Controllerواژه ای است که در هنگام کار کردن با فریم ورک ها مورد استفاده قرار می گیرد . این عبارت یک شکل خاص از ترکیب کد های برنامه نویسی است . در این ساختار کد های برنامه به سه بخش تقسیم می شوند .
MVC در واقع خلاصه عبارات Model ،View و Controler است. model مربوط به بخش پایگاه داده و کار ذخیره و بازیابی اطلاعات را بر عهده دارد ، View مرتبط با لایه نمایشی می باشد و وظیفه ی نمایش اطلاعات به کاربر را بر عهده دارد و Controler دریافت اطلاعات از کاربر و پردازش را بر عهده دارد .
با تقسیم و طبقه بندی کدها، برنامه به صورت سه لایه مجزا از هم در می آید . برنامه نویسی لایه ای مزایای بسیاری دارد که در این مقاله نمی گنجد.
معرفی فریم ورک های برتر
اگر بخواهیم معروف ترین فریم ورک های این روزها را بدانیم، میتوانیم به چند مورد زیر اشاره کنیم:
- فریم ورک Laravel مخصوص PHP
- فریم ورک Codeigniter مخصوص PHP
- فریم ورک Zend مخصوص PHP
- فریم ورک Angular مخصوص جاوا اسکریپت
- فریم ورک Ember مخصوص جاوا اسکریپت
- فریم ورک React مخصوص جاوا اسکریپت
- فریم ورک Django مخصوص پایتون
►مقالات مرتبط
سئو چیست؟ آشنایی کامل با مفاهیم سئوی داخلی( قسمت دوم )